18.05.07

Quim Pastor, Gerent de la Fed. Cat. de Patinatge: Obrint-nos pas a Amèrica del Sud:

Obrint-nos pas a Amèrica del Sud:
Quim Pastor, Gerent de la Fed. Cat. de Patinatge
18/05/2007
Obrint-nos pas a Amèrica del Sud:
Quim Pastor, Gerent de la Fed. Cat. de Patinatge
18/05/2007
Demà dissabte la selecció catalana femenina d’hoquei patins prendrà part en la Copa Amèrica que aquest any organitzem, conjuntament, la Federació Xilena de Patinatge i Hoquei i la Confederació Sud-americana del patí.
Val a dir que aquesta és la segona edició d’un torneig que s’està convertint en un referent de qualitat en terres sud-americanes pel bon nivell tècnic dels participants. La presència de les seleccions de Xile, campiona del món, Colòmbia, el Brasil, els Estats Units i Catalunya és una garantia.
De mica en mica, doncs, l’esport es va imposant i les coses van caient pel seu propi pes. Malgrat les pressions i els entrebancs dels qui es resisteixen a adaptar-se als nous signes dels temps, l’hoquei català s’està obrint pas en un lloc on podrà demostrar -una vegada més- tot el seu potencial.
L’àmbit sud-americà és, ara com ara, el nostre espai de competició en el món. Però cal consolidar-lo. La participació, a partir de demà, en aquesta competició, així com la del febrer passat amb la selecció catalana de patinatge de velocitat a Mar del Plata (Argentina), normalitzen la presència de Catalunya en l’únic punt geogràfic on se’ns permet participar oficialment.
I d’això tothom n’ha de prendre nota. En la Federació de Patinatge ho tenim clar, crec que la nostra trajectòria no ofereix cap dubte. Tanmateix, cal també que des del govern es facin els passos decidits per continuar endavant amb el reconeixement internacional de les seleccions catalanes.
Som ben conscients que el camí que tenim per endavant és costerut i ple de sots. No ens amoïna, estem bregats. Però ens hi juguem molt i no si val a badar. No seria just que després de tant camí recorregut, una distracció dels qui ens trobem a dalt del carro ens fes perdre els bous i les esquelles.