09.05.07

Es presenta a Reus el Dia de les Seleccions Catalanes 2007

Properament es detallarà el programa final d’actes

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes va presentar conjuntament amb l’Ajuntament de Reus a la seu del Reus Deportiu el II Dia de les Seleccions Catalanes que tindrà lloc aquest any en aquesta ciutat el 8, 9 i 10 de juny. Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma, Albert Roca, cap de dinamització de l’entitat i Josep Maria Raduà, el nostre delegat al camp de Tarragona van explicar les diferents activitats confirmades fins al moment i que portaran uns 600 esportistes en total. Per part de l’Ajuntament de Reus, Àngel Cortadelles, regidor de l’esport, va destacar la importància de convertir aquest dia en una gran festa oberta per a tothom.
L’objectiu del Dia de les Seleccions, que l’any passat es va fer a Vic, és aproximar a tothom, de forma lúdica i festiva allò que ja comença a ser una realitat: la presència de l’esport català a moltes competicions internacionals oficials.

L’apartat principal és, òbviament, l’esportiu. Per aquest motiu hi haurà la possibilitat d’assistir a partits internacionals de Catalunya en hoquei patins, un triangular amb Xile i una altra selecció encara per confirmar, futbol sala, on la nostra selecció, subcampiona d’Europa, s’enfrontarà a Itàlia, rugby, amb tota certesa contra el Marroc, handbol, voleibol i un Catalunya-Euskadi de tennis de taula. El bàsquet en cadira de rodes o un partit internacional de futbol sala davant la selecció italiana dels Special Olympics serà també part destacada del programa d’activitats de Reus. Està pràcticament tancat també un partit de futbol de veterans entre Catalunya i Euskadi. I, entre altres propostes, els amants del tennis podran gaudir de la presència de Sergi Bruguera que participarà en un clínic per a nens dels Special Olympics.

També hi haurà l’opció de veure partits d’exhibició i participar en molts esports, com en futbol i bàsquet en la modalitat de 3×3 o l’escalada al rocòdrom. Donarem especial protagonisme a alguns d’aquells esports on Catalunya pot competir oficialment : corfbol, kickboxing , fisioculturisme o pitch and putt. Posarem també a prova les habilitats de la gent en diferents esports. Organitzarem un recorregut on es donarà una targeta a cada participant i on es podran obtenir premis.

Pel que fa a les activitats festives trobarem una exhibició castellera, un seguici petit de Festa Major, atraccions infantils, àpats populars i dos concerts de fi de festa amb grups de ressò del panorama musical català: Gossos i Elèctrica Dharma divendres 8 i Obrint Pas i la Troba Kung-Fú el dissabte 9 de juny.

A banda, com a novetat, aquest any el Circ Cric, després de ser notícia recentment, serà a Reus per fer riure a petits i grans juntament amb el Club Super 3 que també donarà suport a aquest II Dia de les Seleccions Catalanes. A més a més un programa de ràdio en directe serà una altra proposta oberta a tothom.

Cal dir que totes les activitats, concerts inclosos, seran gratuïtes.

El vessant més cultural també tindrà cabuda dins d’aquest ampli programa. Caricatures fetes per dos dels nostres dibuixants on tothom qui ho vulgui s’emportarà una làmina formant part de l’onze inicial de la selecció catalana de futbol o una exposició fotogràfica en són els principals exponents . A més a més, durant tot el dia hi haurà paradetes d’entitats i federacions per tal de poder informar-se de la pràctica dels diferents esports, o per conèixer-los una mica més.

La voluntat de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes és la d’implicar el major nombre d’entitats, tant locals com nacionals, per tal que el Dia de les Seleccions sigui tot un èxit i compti amb el màxim suport de la societat catalana.

Les activitats es duran a terme al Parc Sant Jordi, a la Plaça Llibertat, al Club Reus Deportiu, al Club Tennis Monterols i a les instal· lacions del Reus Ploms.