20.04.07

Debat sobre les seleccions catalanes a Manresa

El passat, present i sobretot el futur de les seleccions catalanes es va debatre a Manresa en un acte organitzat per Òmnium Cultural. Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, van ser els dos ponents que, davant el públic assistent, van explicar la situació actual del reconeixement oficial de les nostres seleccions.

Sergi Blàzquez va detallar el treball diari que realitza la Plataforma envers el reconeixement de l’esport català. Preguntat sobre la situació en què es troba el futbol, el vicepresident de la Plataforma, va explicar que”és força difícil perquè la FIFA, una associació privada, va modificar un punt de la seva normativa segons el qual cal que un país sigui reconegut per la comunitat internacional i Catalunya, com estat, no ho és”.

Mentrestant Basiana va parlar del reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge a la Confederació Sud-americana que es va basar, segons ell, en tres pilars: l’esportiu, el polític i el jurídic. I com que des d’aquest punt de vista no es pot impedir el reconeixement va manifestar ”hem de ser optimistes; tenim la raó i hem de lluitar”. Basiana va voler enviar un missatge a la Federació Espanyola de Patinatge: ” la Federació Espanyola prou pena té que el 95% dels èxits que aconsegueix en hoquei patins i patinatge artístic siguin de procedència catalana. El que ha de fer és treballar la seva base”.

Una fila zero, amb diferents personalitats, com Josep Vives, president del Bàsquet Manresa, el president del Club Patí Manresa, Carles Compte, el cap d’esports del Regió 7 Xavier Prunés o l’atleta Meritxell Calduch van intervenir també en l’interessant debat.