11.04.07

Antoni Bassas: No és una mala idea

No és una mala idea
Antoni Bassas

No és una mala idea
Antoni Bassas

La proposta del conseller de la vice-presidència Carod Rovira de crear uns Jocs per nacions sense estat em sembla simptomàtica i interessant alhora.

Simptomàtica perquè es tracta d’un excel·lent exemple de la via pràgmatica que impregna la manera de fer d’ Esquerra d’ ençà que ha tornat al Govern. És curiós que el líder del partit independentista proposi uns Jocs “autonòmics”, però Carod ha decidit aprofitar qualsevol frustració per proposar-se com a solució: voleu anar als Jocs? Siguem un estat. No us agrada l’estatut? El dia que puguem fer una Constitució no tindrem aquest problema. Que vaig a l’Índia amb la bandera espanyola al cotxe? No és culpa meva que no tinguem ambaixadors.

No us agraden els Jocs de segona? A mi tampoc, però si juguem al tot o res ens quedarem sense res. No cal ser un visionari per assegurar que si la proposta l’ arriba a fer CiU quan estava al govern, Esquerra hauria dit el mateix que ara diu CiU a l’oposició.

Però, sent significatiu, no és el més important. Dic que la proposta em sembla interessant perquè pot ser una bona oportunitat per als nostres atletes. Ajudaria a normalitzar el nom de Catalunya al panorama internacional, permetria anar-nos fent a la idea de Catalunya competint al món. No caldria que, de moment, els atletes triessin selecció. (per cert que quan us vinguin amb “pobres, si algun dia han de triar entre Catalunya i Espanya” contesteu que més trist és no poder triar).

Ara, això només funcionarà si el Govern i les federacions comencen una formidable campanya de captació de països esportius i estats, per fer d’ aquests Jocs una mena de prèvies classificatòries dels Jocs Olímpics. El calendari està ple, i ningú no deixarà els seus atletes si després no ho pot capitalitzar en rècords i medalles. No serà fàcil perquè el Govern i l’esport espanyol s’ho miraran amb recel. Però no és un mala idea.