27.03.07

Xavier Vinyals i ”la senyera lituana”

Aquest dimarts s’ha presentat la tercera entrega del llibre ’37 històries solidàries al voltant de l’esport’, una obra benèfica destinada al casal dels infants del Raval de Barcelona. 37 dels millors periodistes del país escriuen per una boníssima causa amb la complicitat de Frank Rijkaard, entrenador del F.C.Barcelona, padrí d’aquest llibre.

Xavier Torres, periodista de TV3 i secretari de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, explica el gest històric que va portar a terme el president de la nostra entitat, Xavier Vinyals, durant la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona un 25 de juliol de 1992 a l’Estadi. Va aconseguir desfilar entre la delegació de Lituània. Prèviament havia enrotllat una senyera catalana dins un bolígraf per sortejar els controls de seguretat i un cop a la pista, i davant les mirades d’incredulitat i sorpresa, la va fer onejar amb orgull. El somni de molts, fet realitat.

Aquesta i moltes altres històries esportives interessants són explicades en aquest llibre que permet, comprant-lo, ajudar als que més ho necessiten.