22.03.07

Històrics resultats de la Selecció Catalana d’esquí de muntanya a la Pierra Menta

La cursa d’esquí de muntanya per etapes més important del món s’ha disputat del 15 al 18 de març a la vall de Beaufortin (Savoia francesa). Els corredors de la Selecció Catalana de la FEEC han obtingut uns excel·lents resultats, que confirmen el bon paper que estan fent aquesta temporada a nivell internacional. En total han estat 11 equips catalans, 7 en sèniors, 2 en júniors i 2 en promeses, els que han pres part en una cursa dividida en 4 etapes, totes elles força alpines, amb abundants trams de cresta i descensos vertiginosos.
Toti Bes i Marc Solà (Ski Club Camprodon) han acabat en la 10a posició a la categoria reina de la cursa, un fet que suposa la millor classificació de la història de les participacions catalanes a la Pierra Menta. Cal recordar que la millor fins ara havia estat la 14a posició d’Enric Lucas i l’Ivan Alfonso.

El resultat de Bes i Solà els consolida dins el panorama de l’esquí de muntanya europeu i mundial, on els seus noms comencen a aparèixer amb freqüència en les primeres posicions de les classificacions.

Color català a la Pierra Menta Jove

El dissabte 17 i el diumenge 18 es va fer també la Pierra Menta Jove (promeses, juniors i juvenils). Hi van participar 4 equips catalans, 2 equips de promeses i dos equips júniors, que van obtenir uns magnífics resultats.

En el júnior femení es va imposar la parella d’esquiadores del CTEMC Naila Jornet (Centre Excta. Catalunya) i Mireia Miró (UEC de Gràcia), intractables en la seva categoria, que d’aquesta manera col·locaven per primera vegada un esquiador català al capdamunt d’un dels podis de la Pierra Menta.

En júnior masculí, Kilian Jornet (Centre Excta. Catalunya) i el madrileny Alvaro Tremiño van ser segons, tot i haver guanyat la segona etapa.