11.02.07

Ramon Basiana valora la permanència de Catalunya a la Confederació Sud-Americana

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha realitzat una entrevista al President de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, després que Catalunya es mantingui com a membre de ple dret de la Confederació Sud-americana i pugui seguir participant en les competicions d’aquesta associació.
Així s’ha decidit en l’assemblea general de la Confederació que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Buenos Aires, l’Argentina. La ratificació de Catalunya, de fet, ni tan sols s’ha arribat a plantejar a l’ordre del dia i sens dubte és una gran notícia que ens permetrà competir oficialment a Amèrica del Sud.

ENTREVISTA A RAMON BASIANA:

Sensacions després que Catalunya sigui sent membre de la Confederació Sudamericana?

No s’ha discutit l’admissió de Catalunya en l’Assemblea tot i les pressions per part de la Federació Espanyola de Patinatge perquè així fos. Aquesta era la seva intenció però no ho han aconseguit.

La permanència de Catalunya no s’ha plantejat en l’Assemblea. Això vol dir que es pot plantejar de nou?

No es tornarà a plantejar. No pot ser que a cada Assemblea es plantegi. Es va aprovar per unanimitat i el tema ja ha mort.


Que Uruguai, el Paraguai, l’Equador i l’Argentina, que haurien rebut pressions dels ministeris d’Esports dels seus governs, s’hagin retirat de la reunió vol que dir que igual decideixen retirar-se de la Confederació Sudamericana? O que no participaran al proper campionat?

No. Simplement en veure que no calia votar, van marxar en l’últim punt, el de precs i preguntes.

Quins obstacles creus que ens pot posar a partir d’ara la Federació Espanyola de Patinatge?

Jo demano a la Federació Espanyola que reflexioni. Porten 3 anys interferint en aquest procés. Sempre oposant-s’hi, tot i que en cap moment ho han pogut evitar. Jo els demano que parin de pressionar a tercers perquè siguin ells, per si sols, els que decideixin. Que no els influeixin per aconseguir els seus objectius.

Quan és el proper campionat sud-americà en què Catalunya ja podrà participar oficialment en hoquei patins?

El primer serà a Xile: la Copa Amèrica femenina. A l’agost, hi haurà el Campionat Sud-americà masculí d’hoquei patins a Recife, al Brasil.

La Plataforma vol donar tot el suport a Catalunya en aquest campionat del Brasil d’hoquei patins i pensa organitzar un chàrter perquè tots els aficionats i aficionades catalans/es hi puguin assistir.

Em sembla perfecte que la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes plantegi aquest viatge i espero que molta gent pugui venir a animar Catalunya. L’objectiu d’aquest torneig, com tots els que disputa la Federació Catalana de Patinatge, serà guanyar-lo.

Properament la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes donarà més detalls d’aquest vol xàrter que es preveu fletar per assistir al torneig sud-americà d’hoquei patins que es disputarà al Brasil a l’estiu.