08.02.07

La Selecció Catalana d’esquí de muntanya a la 1a prova de la Copa d’Europa per equips

El proper 10 i 11 de febrer es celebrarà a la vall italiana de la Valcellina la 3a edició de la “Transclautana”, la cursa amb més renom de la regió, que enguany serà la primera prova de la Copa d’Europa d’Esquí de muntanya per Equips. Igual que l’any passat, la Selecció Catalana hi prendrà part i ho farà amb tres equips. Les parelles catalanes estaran formades per Toti Bes i Marc Solà (Ski Club Camprodon), que vénen d’aconseguir un 8è lloc a la darrera prova de la Copa del Món, Kilian Jornet (Centre Excta. de Catalunya) i Òscar Roig (Centre Excta. Lleida), i Joan Maria Vendrell (Ski Club Camprodon) i Xavier Freixinet (Centre Excta. de Catalunya).
La “Transclautana” es disputa en una de les zones més verges de la vessant septentrional del massís del Ressentum, a les portes del Parc Natural Dolomiti Friulane, i és un dels esdeveniments esportius més importants que es celebren a la regió de Friuli Venezia Giulia. La cursa va néixer el 2005 com una prova de la Copa d’Itàlia i va ser inclosa el 2006 dins del circuit de la Copa de les Dolomites Orientals juntament amb la “Transcavallo” i la “Canin”. El 2007 ha passat a formar part per primera vegada de la Copa d’Europa per Equips de l’IMSC (International Ski Mountaineering Council), convertint-se en una de les curses més tècniques de la competició.