16.01.07

”Catalunya té potencial per guanyar un Mundial d’Handbol”

Montoya lamenta les baixes d’Amargant i Masachs

El seleccionador català, Manel Montoya, ha concedit una entrevista a la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes un dia abans del partit que ha de jugar la Selecció Catalana amb el Brasil a Berga. En ella ha afirmat que ”Catalunya té potencial per guanyar un Mundial d’handbol” com el que es disputa del 19 de gener al 4 de febrer a Alemanya. Ha explicat que ”hi ha les bases per fer-ho i després caldria rematar tenint en compte tota la preparació que suposa una cita així” . Montoya també ha dit ”que es vol una selecció catalana activa per quan arribi la oficialitat” i ha volgut excusar als jugadors del camí cap al reconeixement tot dient que ”un esportista no està en les mateixes condicions de triar una selecció o una altra”. Considera que és la ”la societat i els polítics” els que han de fer la feina.
Manel Montoya també ha lamentat la baixa de dos jugadors del Darien Logronyo, un equip que competeix a la Divisió d’Honor de la lliga ASOBAL, que té a les seves files dos jugadors catalans, Marc Amargant i Josep Masachs, que van ser cridats per jugar el partit contra el Brasil. El Darien ha prohibit als dos jugadors catalans que vagin a jugar amb la selecció contra el Brasil. I ho ha fet sense ni tant sols excusar-se ni donar els arguments de ‘probabilitat de lesió’ o de proximitat d’un partit del seu equip. Els tècnics del Darien han negat que hagin estat ells els qui hagin imposat aquesta mesura, per tant la decisió ha arribat des de la cúpula directiva del club logronyès, que no vol ajudar de cap manera la selecció catalana d’handbol. El seleccionador català ha convocat en lloc dels dos jugadors del Darien, a Quindós -Granollers- i Ugalde -Barça- i ha remarcat que fets com aquests ”suposen un esforç extra” en la lluita pel reconeixement.