14.12.06

Josep Mª Raduà, delegat de la Plataforma : Gibraltar i Catalunya: les seleccions, més fortes

Gibraltar i Catalunya: les seleccions, més fortes
Josep Mª Raduà, delegat de la Plataforma

Gibraltar i Catalunya: les seleccions, més fortes
Josep Mª Raduà, delegat de la Plataforma

Cop d’efecte: el mateix dia que es dóna a conèixer l’admissió de la Federació Catalana de Patinatge a la Confederació Sud-americana de Patinatge, la simpàtica selecció de Gibraltar és admesa a la UEFA. Anem a pams. Pel que fa a Catalunya i les quatre modalitats del patinatge (hoquei patins, hoquei en línia, patinatge de velocitat i patinatge artístic) Ramon Basiana, president de la Catalana, va aconseguir que el passat 11 de novembre –tres dies abans de participar a Tarragona en un acte de la Plataforma Proseleccions- l’assemblea sobirana de la Sud-americana reunida a Buenos Aires aprovés per aclamació de tots els seus membres el que ja havia proposat la seva executiva el passat 20 de setembre. La Catalana va veure com les federacions sud-americanes li proposaven de participar oficialment en els seus tornejos, i esclar, va dir que sí. El fet, qualificat de surrealista per Carmelo Paniagua –president de la FEP- el dijous a la nit no ho és menys que la participació de Groenlàndia –una part de Dinamarca- en les eliminatòries americanes del Mundial d’handbol, o les ja habituals zones geogràficament asiàtiques disputant competicions europees de seleccions i clubs de futbol i bàsquet com Israel, Kazahstan o Turquia. Fins i tot Egipte va ser campiona de l’Europeu de seleccions de bàsquet el 1949 i medalla en altres ocasions.Sense anar més lluny, la Federació Australiana de Futbol Sala per tenir rivals d’entitat va participar en el recent Europeu on Catalunya va ser subcampiona continental de futbol sala. I ara Gibraltar, s’afegeix a la festa i aconsegueix estar reconegut en una vintena d’esports, amb federacions tan importants com les següents, moltes d’elles olímpiques: futbol (reconegut provisionalment per la UEFA en espera de l’admissió definitiva), bàsquet (reconegut per la FIBA fa temps), natació (amb waterpolo, sincronitzada, salts… i totes les especialitats de la FINA), atletisme (en totes les especialitats de la IAAF), bàdminton, billar, boxa, bowling, dards, esquaix, hoquei herba, hoquei sala, jiu-jitsu, karate, kickbòxing, rem, tennis taula, triatló (amb duatló, aquatló, ironman…), voleibol… les seleccions esportives de Gibraltar i Catalunya, cada cop més fortes internacionalment.