13.12.06

El patinatge català competirà oficialment via sud-amèrica

Catalunya té l’OK per competir oficialment per la via sud-americana amb igualtat de condicions que altres països. El president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, va explicar molt clarament el nou camí del patinatge català. Gràcies a la tasca de suport que ha fet la Federació Catalana de Patinatge a les federacions sud-americanes, des de la Confederació (CSP) va arribar la proposta d’afiliació que es va plasmar el 20 de setembre passat a Montevideo i posteriorment va ser ratificada per unanimitat en assemblea. Això significa que la Federació Catalana de Patinatge forma part d’aquesta confederació i podrà participar en totes les competicions oficials que organitzi. Catalunya fa un pas molt important cap a la normalitat i al reconeixement definitiu. En cap cas és un enfrontament amb la Federació Espanyola de Patinatge ja que no afecta a l’àmbit de la FIRS. Un jugador que disputi un campionat amb Catalunya podrà després triar si decideix o no jugar amb l’espanyola. A banda, Catalunya té opció d’organitzar els campionats de la Confederació sud-americana; un fet molt positiu per aquest esport i pel nostre país.