10.11.06

L’esport reconegut número 14: el Raquetbol

L’Icestock, el corfbol, les curses de muntanya, l’escalada esportiva, l’esquí de muntanya, el fisioculturisme, el futbol australià, el futbol sala, el karate, el kickboxing, el pitch & putt, el taekwondo, el twirling i ara el raquetbol. L’acord permetrà que els jugadors i jugadores catalans puguin defensar Catalunya en els propers Campionats d’Europa i del Món tant a nivell individual com de nacions. Existeix ja el precedent de la participació catalana en un Campionat del Món, va ser a Santo Domingo, el passat agost com a membre provisional.
La selecció catalana de raquetbol acaba de ser reconeguda oficialment a nivell internacional i podrà competir en els campionats europeus i mundials amb el nom de Catalunya. A aquest acord hi van arribar aquesta setmana el president de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol, Josep Maria Ripoll, amb el president de l’European Racquetball Federation, Erik Meyer, i el president de l’International Racquetball Federation, Keith D. Calkins, en signar l’entrada com a membre oficial de la federació catalana. La jugadora Núria Cardellach, medallista al campionat de Santo Domingo, ha explicat en una entrevista concedida a la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes que ‘’quan vam anar a Santo Domingo no érem oficials, ara tindrem la possibilitat de competir amb tots els drets sense haver-nos d’amagar’’. Així mateix la Núria diu que aquest nou èxit de l’esport català farà ‘’ que més gent s’aficioni a aquest esport’’.