30.10.06

Pere Gratacós, seleccionador català, es treu la samarreta!

El seleccionador català, Pere Gratacós, s’ha tret la samarreta com han fet els nens a l’anunci de televisió de la Plataforma. Es tracta d’un gest que vol exemplificar la realitat: que no ens deixen competir oficialment com a nació i a la vegada és una mostra de suport més a la suspensió momentània de l’espot. Durant l’entrevista feta a la mateixa seu de la Plataforma, el seleccionador català, no veu massa lluny el reconeixement oficial: ”Hi crec i hi treballaré perquè així sigui. M’apassiona el tema de ser seleccionador català. Crec en el projecte. Estic convençut que serà una realitat. Que tot caurà pel seu propi pes. Qui es pensava que cauria el mur de Berlín? O que es desmembraria la Unió Soviètica? El que demanem nosaltres no es pot ni comparar. Per tant, si això ha succeït, crec que tenir Seleccions Esportives Catalanes oficials també passarà”.

Veure l’entrevista sencera
Pere Gratacós explica que l’hi faria molta il·lusió poder ser el primer seleccionador català en representar a Catalunya en un Mundial:” A mi m’encantaria, seria l’hòstia! El meu somni fet realitat! Ara, no depèn només de l’àmbit esportiu, sinó també del polític i social. De traves n’hi haurà moltes, però s’han de superar”.

Gratacós destaca també la bona feina feta des de la Plataforma en el passat Catalunya-Euskadi de futbol disputat al Camp Nou:” Vaig sortir al camp: vaig veure tot aquell color a les graderies, les estelades, les ikurriñes; em va semblar que estava molt bé i que si darrera no hi ha una entitat com la Plataforma, que es preocupa d’aquestes coses, costaria molt. Respecte al partit cal valorar també la feina de la Federació Catalana de Futbol, que va aconseguir poder disputar el Catalunya-Euskadi en data FIFA”.