11.10.06

Un total de 23 nacions sense estat competeixen oficialment

Les mentides de la UEFA

Després que el director general de la UEFA, Lars-Christer Olsson, declarés que ”les seleccions corresponen a Estats segons els criteris de Nacions Unides”, el cert és que les xifres no quadren. La FIFA té més membres que la ONU: 23 més. Les matemàtiques diuen doncs que el màxim organisme futbolístics; al marge d’Escòcia, Anglaterra, Irlanda del Nord i Gal·les, integra a 19 altres països sense un ordenament jurídic establert.
I a tot això s’hi ha de sumar Gibraltar que, el proper més de gener, pot ser inscrita a la UEFA de ple dret.

Catalunya i Euskadi són conscients d’aquesta realitat i com es va demostrar diumenge passat els aficionats ho volen. El partit del Camp Nou va ser el tercer que va reunir més gent de tots els enfrontaments corresponents a la fase de classificació de l’Eurocopa del 2008.