27.09.06

Manifest de la Plataforma sobre la decisió del CAC

Davant del comunicat del Ple del Consell Audiovisual de Catalunya, que en la seva sessió d’avui 27 de setembre del 2006 ha desestimat les denúncies, presentades pel senyor Daniel Sirera, Secretari de Comunicació del PPC i pel senyor Albert Rivera Díaz, en la seva qualitat de president de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía/Ciutadans-Partit de la Ciutadania, en relació amb l’emissió de l’anunci de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, aquesta entitat manifesta el següent:
1) La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes vol mostrar el seu respecte absolut per la decisió del CAC. 2) La Plataforma ha procurat i procurarà actuar sempre amb el màxim respecte i cura, i evidentment dins la legalitat vigent, pel que fa a la utilització de nens i nenes a les seves campanyes de publicitat. La Plataforma vol deixar clar que l’aparició de nens i nenes a l’espot és fruit de la necessitat del guió a fi de poder expressar amb claredat el missatge que es vol transmetre. 3) La Plataforma demana als dos partits denunciants, Partit Popular de Catalunya i Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía/ Ciutadans-Partit de la Ciutadania, que, vista la provada legalitat de l’espot, evitin intentar generar més crispació, confrontació i alarma com la que han volgut provocar fins i tot abans d’haver vist l’espot. En aquest sentit, la Plataforma vol fer saber que durant aquests dies mai no ha respost als insults i provocacions dels que han estat objecte l’entitat i alguns dels seus representants. Fem doncs aquesta crida a la responsabilitat dels partits polítics denunciants i a portar el debat amb la serenor necessària. 4) La Plataforma manté, com ja va comunicar en roda de premsa, que el missatge de l’espot és en positiu, que no intenta provocar sinó constatar una realitat incontestable actualment: que la voluntat d’uns quants nega la voluntat d’uns altres, és a dir, que el principal impediment pel reconeixement internacional de les seleccions catalanes és l’actuació de les federacions espanyoles. 5) La Plataforma crida a debatre sobre el fons de la qüestió, és a dir, el reconeixement de les seleccions catalanes dins de les normes de convivència i fraternitat, com a millor instrument per arribar al màxim consens possible. 6) La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes agraeix el suport dels més de 600 nous col•laboradors que s’han adherit de moment a la nova campanya Una Nació Una Selecció.