04.09.06

Xavier Vinyals: Fem números

Fem números
Xavier Vinyals

Reflexió sobre les repercussions econòmiques per a Catalunya si obtingués el reconeixement de les Seleccions Catalanes Fem números
Xavier Vinyals

Reflexió sobre les repercussions econòmiques per a Catalunya si obtingués el reconeixement de les Seleccions CatalanesHeu pensat mai en la part econòmica, els números, allò que comportaria que les Seleccions Catalanes fossin reconegudes internacionalment? No estic pensant només en els casos particulars d´esportistes catalans, que de ben segur veurien incrementats els seus ingressos i possibilitats econòmiques quan poguessin competir internacionalment -actualment no poden-, (hem vist en articles anteriors que el nombre actual d´esportistes que podrien competir internacionalment es multiplicaria per 5 o per 6 respecte als que actualment poden fer-ho). Ni tampoc estic pensant en els sucosos ingressos addicionals de les Federacions Esportives Catalanes, en alguns casos amb salts pressupostaris desorbitants respecte als actuals, no només pels diferents ingressos provinents de les seves respectives federacions internacionals, sinó també pels nous ingressos obtinguts via publicitat, patrocini, marxandatge, etc. No penso tampoc en l´increment dels ingressos d´entrenadors, preparadors, tècnics i àrbitres; ni de periodistes; ni dels mitjans de comunicació -alguns dels quals podrien fer importants salts d´audiència, amb tot el que això suposa – . Ni en les empreses de màrqueting esportiu o de construcció i manteniment d´instal•lacions esportives; ni en els clubs esportius catalans als quals pertanyerien tots aquests esportistes que estarien competint internacionalment; ni en moltes altres coses que ara no em vénen al cap i que de ben segur que em descuido… No, no. En realitat pensava en “Catalunya” com a marca i en la repercussió que per a aquesta marca tindria al món la notícia del reconeixement d´aquestes Seleccions Catalanes i , posteriorment, en el dia a dia, en l´àmbit de les competicions esportives a nivell mundial. Mireu els exemples d´Escòcia o Trinitat i Tobago. Quantes vegades a l´any en sentiu a parlar, d´aquests països? Segur que els heu sentit anomenar alguna vegada en el darrer any relacionant-los amb les seves seleccions nacionals. Fins i tot potser algú només els coneix precisament per les seves seleccions esportives. Sabeu què val això? Sabeu quanta gent avui en dia al món no sap de l´existència de Catalunya? Sabeu què valdria per a la marca “Catalunya” tot això?. Jo encara no. Sospito que parlem de molts diners. I si hi sumem tots els inputs esmentats al primer paràgraf, estem parlant d´un impacte econòmic global considerable i de moltíssims diners. Crec que val la pena que ho preguntem als entesos en la matèria, i que ho quantifiquin, posant-hi tots els zeros que corresponguin. FEM NÚMEROS. Salut, Seleccions i peles….