04.09.06

Rafa Jofresa creu que Catalunya faria un molt bon mundial de bàsquet si hi pogués participar.

Rafa Jofresa, exjugador de bàsquet de la Penya, el Barça i el Club Bàsquet Girona, ha concedit una entrevista a la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. El base català, 21 temporades a l’elit d’aquest esport i campió amb el Joventut de l’Eurolliga la temporada 93/94, considera que Catalunya, amb els jugadors que té, podria ‘’aconseguir una molt bona posició’’ i valora la qualitat dels jugadors catalans ‘’potser sí que hi ha jugadors superiors a l’equip espanyol’’.
Aquest or al Mundial de bàsquet del Japó, és una demostració més del nivell dels esportistes del nostre país, que en cas de poder competir com a Catalunya podria assolir fites molt altes. Amb tot el que això suposaria pel país i per les persones que volen sentir-se representades i de moment no poden. Recordem que han estat 5 els jugadors catalans al mundial: Pau Gasol (escollit millor jugador), Marc Gasol, Juan Carles Navarro (un dels màxims anotadors), Àlex Mumbrú i Rudy Fernández. A banda cal destacar la feina del segon entrenador, el també català Joan Creus. La seva excel•lent forma d’estudiar als rivals (scouting) ha estat clau en millorar en defensa i posteriorment guanyar el títol.