24.07.06

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes present al Dia de les Seleccions Basques

Zarautz va ser el lloc escollit per part d’ESAIT (Plataforma Proseleccions Basques) per celebrar la vuitena edició del dia de les seleccions esportives basques; en l’acte es va llegir i signar un manifest, en català i euskera, reivindicant, conjuntament amb la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, aquests 3 punts:
Veure fotos
1)Que Catalunya i Euskal Herria puguin competir en tots els esports i en totes les competicions, sense cap tipus d’impediment per part de les autoritats esportives i governamentals dels estats espanyol i francès. 2)La introducció dels canvis legislatius oportuns que permetin el reconeixement internacional de les nostres pròpies federacions esportives. 3)Que es respecti la voluntat dels esportistes d’escollir sota quina bandera volen competir. Aquest va ser el crit ferm i contundent que es va fer sentir per part de totes dues entitats davant aquesta aspiració històrica i democràtica de les societats catalana i basca. Els actes organitzats per ESAIT, el dissabte 22 de juliol, van comptar amb un ampli suport de la ciutadania. La jornada va començar amb el tradicional alçament de les ikurriñas per part del piragüista, campió del món, Oier Aizpurua, i de la triatleta Ainhoa Murua. Durant l’acte, el president d’ESAIT, Mikel Uzkudun, acompanyat de l’alcaldessa de la ciutat, Maite Etxaniz Balentziaga, va instar tothom a aprofitar el nou marc polític que es presenta per seguir donant passos importants de cara el reconeixement de totes dues seleccions. ESAIT va habilitar, per aquest dia, set zones, que portaven el nom de les 7 províncies, on s’hi podien disputar partits de futbol, bàsquet, surf, handbol, escacs, pilota o esports rurals. Una carpa era l’epicentre de l’acte on a banda dels parlaments s’hi va celebrar la cloenda: un concert a càrrec del grup basc Triki Ta Ke. La voluntat de veure seleccions esportives catalanes i basques es va notar veient els ciutadans comprant adhesius i pins, alhora que es vestien amb samarretes fetes per aquest esdeveniment. Totes aquestes bones intencions no fan més que garantir que el proper Catalunya-Euskadi de futbol serà un èxit. A Zarautz, i a tot el País Basc, es copsen les ganes que hi ha que arribi aquest partit de reivindicació mútua. S’esperen molts autocars d’Euskadi cap a Barcelona, que permetran els bascos fer sentir la seva veu. De cara a aquest partit la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes treballa perquè sigui tot un èxit. VISCA LES SELECCIONS CATALANES I GORA EUSKAL HERRIKO SELEKZIOAK!