12.07.06

Neix el Catalunya Track Cycling Team que projectarà internacionalment el ciclisme en pista català

S´ ha presentat al Museu Colet de Barcelona, amb la presència del secretari de l´ Esport, Manel Ibern, acompanyat pel president de la F.C.C., Alfons Molist, el nou Catalunya Track Cycling Team, un equip de pista amb llicència UCI amb extens programa de competicions al més alt nivell internacional, Copes del Món entre d´ altres, que donarà sortida a la gran quantitat de talents que Catalunya aporta des de fa temps al ciclisme en pista. L´ equip, principalment de velocistes, està composat pels elits Itmar Esteban i Alfred Moreno, els sots 23 Antoni Josep Clua i Débora Gálvez i els juvenils Angel Sixto i Helena Casas.
L´ equip ja va debutar fa uns dies a Saint Dennis (França) i també ha estat a Edimburg (Escòcia). El Catalunya Track Cycling Team és un dels cinc projectes aprovats per la UCI per competir a les Copes del Món, sobre dotze presentats en tot el món. Només en el Campionat del món (el que seria el Mundial en futbol), no hi podrà participar. En canvi però, fent un símil futbolístic, el Catalunya Track Cycling Team farà acte de presència a la Copa del món (el que seria la Champions League). Allà es podria enfrontar, al mateix novembre a Sydney, a l’equip espanyol en la prova de velocitat per equips. Segons paraules d’Eduardo Esteban, team manager de l’equip, la Federació Espanyola de Ciclisme ‘’no posa aparentment cap problema’’ i assegura que a diferència de l’hoquei on no es va poder aconseguir el dret internacional ‘’en ciclisme es competeix com un equip i no com una selecció’’. A banda, afirma ‘’que la Federació Espanyola de Ciclisme té d’aquesta manera la possibilitat de tenir competint més ciclistes de cara al Campionat del món’’.