20.06.06

Icestocksport, nou esport en què Catalunya és reconeguda

L’Associació Icestock Catalunya ha aconseguit ser reconeguda en aquest esport d’hivern. Aprofitant que el passat cap de setmana es va realitzar el Congrés de la Federació Internacional d’Icestocksport a la localitat finlandesa de Pöri, va ser admesa com a membre de ple dret de la Federació Internacional, juntament amb Argentina. L’Icestock és un esport que té els seus orígens als Alps, les seves primeres imatges daten del 1564 en unes pintures de l’autor Pieter Brugel, que immortalitzà la principal activitat de lleure que realitzaven els habitants de la zona i que ha practicat fins avui en dia. A grans trets podríem definir-lo com una espècie de petanca que es juga sobre gel, encara que n’existeix una variant del joc sobre asfalt i que es pot practicar a l’estiu. És un esport amateur que compta amb federació internacional, amb normes de joc, antidopatge, etc… en aquests moments és un esport reconegut pel comitè olímpic internacional i que aspira a ésser esport olímpic en un futur.
A Catalunya s’hi introduí l’any 2005 i es creà l’Associació Icestock Catalunya (AIC a partir d’ara) que aglutina els jugadors d’aquest esport a Catalunya, organitzant clínics d’aprenentatge i formació, així com la primera competició catalana d’Icestock. Arran del Congrés Internacional, l’AIC està reconeguda per la federació internacional, esssent membre de ple dret. Per saber-ne més podeu contactar amb l’AIC a través d’icestock@esportcatala.com