14.06.06

Espanya amenaça Miquel Masoliver degut a la seva negativa a jugar amb la selecció espanyola d’hoquei i el fa rectificar.

Miquel Masoliver, jugador d’hoquei català, va renunciar a participar amb la selecció espanyola al proper europeu que es disputarà properament a Monza. El jugador va manifestar la seva predilecció per a jugar només amb Catalunya i renunciar així a la selecció espanyola. Tot i així, va haver de rectificar a instàncies del F.C. Barcelona, club on juga actualment, i després de les pressions de la Federació Espanyola de Patinatge que el va amenaçar de sancionar-lo entre dos i cinc anys sense poder jugar.
Aquest és un exemple més de la pressió que exerceixen les institucions espanyoles (federacions i CSD) per a impedir que els jugadors de qualsevol esport juguin amb la selecció catalana i rebutgin fer-ho amb l’espanyola al considerar que no és la pròpia. Si fem un exercici de memòria, Jaime Lissavetzky, secretari d’estat per l’esport, en motiu del conflicte amb Oleguer Presas va dir: “Si hay alguien que no quiere jugar en la selección española, tampoco le queremos. No lo ponemos la pistola en el pecho a nadie. Cada uno está en su derecho de hacer lo que le parezca.” En aquest cas sembla que no s’aplica el mateix criteri. Finalment, fer arribar tot el nostre suport al jugador tot esperant que es compleixi el seu desig i que no hagi d’anar a jugar l’europeu amb la selecció espanyola.