06.06.06

Gran èxit de la primera edició del Dia de les Seleccions Catalanes

Més de 26.000 persones es van reunir a Vic per reclamar l’oficialitat de les seleccions catalanes. En un dia calorós, la gent va anar passejant i participant en la multitud d’encontres esportius i activitats lúdicofestives que tingueren lloc. Gent de Vic, d’arreu d’Osona i fins i tot vinguts dels llocs més llunyans de la geografia catalana van demostrar un cop més que la societat civil està un pas per davant dels polítics i que si tots junts continuem reclamant l’oficialitat de les nostres seleccions, algun dia ho aconseguirem. La jornada va estar plena de partits i competicions d’alt nivell. Catalunya va demostrar la seva vàlua en tennis taula ja que tot i perdre 4-0 contra la millor selecció del món, la xinesa, va demostrar que aquest esport està en clara progressió en el nostre país. En futbol i handbol va quedar clar que els jugadors catalans de totes les categories gaudeixen d’un nivell molt alt i que cada cop això va a més. L’hoquei va servir per retre homenatge a un dels esports que ha lluitat amb més insistència per les seleccions catalanes. Menció especial pels esports reconeguts (corfbol, pitch&putt, fisioculturisme, kickboxing, etc.) que, gràcies a les exhibicions dutes a terme, van ensenyar a tothom que no només existeixen els grans esports i que moltes vegades són els més minoritaris els que fan més pel reconeixement de les seleccions catalanes amb el seu esforç i tot portant la bandera catalana arreu del món. Finalment destacar que la part lúdicofestiva de la jornada també fou un gran èxit, des de la cercavila a primera hora del matí fins al concert de Macedònia i posteriorment el de Dr.Calypso i Dijous Paella a última hora de la nit, que va servir per tancar amb un final ben festiu la primera edició del Dia de les Seleccions Catalanes. Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes volem agrair l’esforç de totes les federacions i entitats organitzadores així com el suport de tota la gent que va passar per Vic el qual ens dóna moltes forces per continuar treballant i per començar a perfilar la segona edició del Dia de les Seleccions Catalanes. A tots i totes, moltes gràcies.

Veure fotos