02.05.06

Fundació de la Federació Catalana de Patinatge

03/05/1930

FUNDACIÓ DE LA FED. DE PATINATGE El 3 de maig de 1930 la Federació Catalana de Patinatge va presentar els seus primers estatuts oficials al registre del Govern Civil de Barcelona, concretament en el negociat de societats, foli 72 i amb núm. 14.525. Federació Catalana d’Hoquei sobre Patins va ser el primer nom oficial tot i que actualment agrupa aquestes quatre disciplines: hoquei sobre patins, patinatge artístic, curses de patinatge i hoquei en línia. Les primeres juntes directives havien d’estar constituïdes per un president, un vicepresident, un secretari, un tresorer i quatre vocals. Aquest és l’origen -ara fa 76 anys- de la Federació que presideix actualment Ramon Basiana, guanyador dels darrers Premis President Companys atorgats per la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.