25.04.06

Esperança pel reconeixement internacional de la Federació Catalana de Rugbi

El rugbi català ha obert una nova lluita a través d’un procés legal per assolir el seu reconeixement internacional. La selecció catalana va ser fundadora de la FIRA (Federació Internacional de Rugbi Amateur) el 10 de juny de 1934 però va haver de deixar d’exercir com a membre pels efectes repressors de la dictadura franquista.
Ara, 62 anys després, la federació catalana de rugbi ha solicitat ser readmesa com a membre de ple dret, optant per la via judicial per aconseguir-ho. En primera instància, es ressoldrà a través de les lleis franceses i la federació espanyola poc i té a fer en el cas en qüestió. “L’argument es prou sòlid com per a obtenir resultats positius en el reconeixement dels drets històrics de la selecció catalana”, així ho ha expressat el president de la federació catalana, Xavier Albert Canal, i que “els jutges seran els qui hauran de decidir; esperant que es pugui fer justícia sense política pel mig.”