24.03.06

: ENCARA HI SOM A TEMPS

ENCARA HI SOM A TEMPS
23/03/2006
Comunicat en relació amb l’Estatut ENCARA HI SOM A TEMPS
23/03/2006
Comunicat en relació amb l’EstatutLa Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes vol expressar la seva profunda preocupació per l’estat actual de les negociacions del nou Estatut de Catalunya. Les tres forces polítiques que donen suport a l’ actual govern de la Generalitat (PSC, ERC, IC-Verds) i CiU van adquirir a través dels seus respectius representants a la Ponència al Parlament, el compromís amb la Plataforma de defensar que el nou Estatut de Catalunya recolliria explícitament la garantia que el Govern de Catalunya impulsaria el reconeixement de les federacions catalanes a les seves respectives internacionals per aconseguir, d’aquesta manera, que les seleccions esportives catalanes tinguessin el dret de disputar competicions internacionals. En el text aprovat el passat 30 de setembre pel 90 per cent dels diputats del Parlament de Catalunya, les propostes de la Plataforma hi apareixien fil per randa. Després de les negociacions a Madrid, el nou text no recull els compromisos que les diferents forces polítiques catalanes van adquirir amb la Plataforma.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes considera que encara som a temps de canviar això i espera que, gràcies al tràmit encara pendent del Senat, el text es torni a modificar i que, d´ acord amb el pacte del Tinell, tots els partits polítics catalans que el varen signar, més CiU, defensin conjuntament i sense excepcions que les seleccions Catalanes apareguin en text final.

Si el text final del nou Estatut no recull finalment l´ impuls explícit a les seleccions catalanes, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes no podrà de cap manera donar suport a aquest nou Estatut i anuncia que mantindrà una actitud molt activa i de mobilització ciutadana en el referèndum al qual eventualment se´ns convoqui, de manera que actuarà en conseqüència amb els seus ideals i la seva estratègia.

Barcelona, 23 de març de 2006