02.02.06

Pere Sust i Sagau: No ens aturaran!

No ens aturaran!
Pere Sust i Sagau
02/02/2006
A propòsit de la demanda del Comité Olímpico Español contra el Comitè Olímpic de Catalunya No ens aturaran!
Pere Sust i Sagau
02/02/2006
A propòsit de la demanda del Comité Olímpico Español contra el Comitè Olímpic de CatalunyaLa situació de la demanda presentada davant el Jutjat de Primera Instància pel “Comité Olímpico Español” contra el Comitè Olímpic de Catalunya es troba en el tràmit del recurs de cassació, després de la sentència feta posteriorment per l’Audiència, especialment pel que fa referència al nom del nostre COC i al pronunciament d’haver fet competència deslleial per utilitzar les paraules Comitè Olímpic en la promoció de la “1ª Conferencia Internacional de Països Esportius” celebrada a Barcelona l’any 2003.

Convé indicar que estem a l’espera del resultat d’aquest recurs que, d’acord amb la legislació vigent, és el darrer que podem presentar en la nostra defensa. Indubtablement, des de la constitució del nostre Comitè Olímpic de Catalunya, sempre havíem gaudit d’una política de comprensió i no agressió, com la que ara malauradament s’ha capgirat, tenint en compte que, sempre hem treballat a favor del que demana i vol majoritàriament el poble de Catalunya, les nostres federacions, clubs i nostres esportistes, tot respectant els principis de la Carta Olímpica en benefici de l’esport i la pau.

És una comprovació més que els temps han canviat i qualsevol persona pot veure que la manca de respecte a la voluntat pacífica i democràticament demostrada per Catalunya és una constant per part de les persones que legítimament es consideren espanyoles, però que no dubten en manifestar, per tots els mitjans al seu abast, una conducta real de confrontació i discriminació vers als catalans, encara que això perjudiqui a un esport que haurien de servir millor, com demostren els migrats resultats a nivell internacional, si els comparem amb el diner públic que s’hi aplica i la realitat d’altres països de població i nivell de vida similar.

Indicar que en la demanda, també reclamaven una indemnització de 25 milions de les antigues pessetes per la utilització dels anells olímpics i la marca “Comitè Olímpic”. En el primer cas, per entendre que la paraula COC tenia una similitud amb els cinc anells i que la marca Comitè Olímpic de Catalunya es podia confondre amb la de Comité Olímpico Español. Aquestes dues pretensions han estat refusades pels dos Tribunals.

Certament, la imaginació per fer-nos mal no té límits, fins i tot amb una demostració del poc esperit olímpic i de respecte que ells haurien de complir, si realment fossin gent de l’esport, perquè no donen prioritat al servei dels esportistes que tenen afiliats i a la seva millora de nivell i qualitat i perquè queda clar que posen per davant actituds més pròpies d’aspirants a polítics per la via de la confrontació, com pateixen també tants dirigents catalans en el si de les federacions espanyoles del seu esport.

En definitiva, a través d’aquestes línies, manifestem la voluntat decidida de continuar en la lluita pel nostre reconeixement en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, Parlament i Govern, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, cadascuna en el marc de les seves respectives competències, però totes lluitant amb un mateix objectiu. El ple reconeixement internacional de l’esport català s’aconseguirà amb constància, tossuderia i sense defallir mai, perquè sabem de les dificultats i el camí que cal recórrer, encara que havent de donar alguna passa endarrere amb la finalitat de poder agafar una més forta empenta.