14.12.05

Èxit rotund de la cerimònia de lliurament del Premi President Companys

L’edició del 2005 del Premi President Companys, organitzat per la Plataforma Proseleccions Catalanes i que es va celebrar el 13 de desembre al Palau de Pedralbes, va ser un èxit total i absolut. La sala on es va fer la cerimònia de lliurament del guardó estava plena a vessar de presidents de federacions esportives, intel·lectuals de diferents àmbits, polítics, esportistes, actors i periodistes. Més de 300 persones van seguir atentament la gala presentada per Miquel Calçada.
El President de la Plataforma, Xavier Vinyals, va deixar clar que només una nació demana el reconeixement de les seves seleccions nacionals, és per això que comparar Catalunya amb Extremadura o Murcia no té cap sentit. Aquestes comunitats ja tenen les seves seleccions, les espanyoles. Catalunya encara no té les seves, les catalanes. L’eslogan de la campanya impulsada per la Plataforma, “una nació, una selecció”, no és un eslogan publicitari, és la constatació d’un fet. El guanyador del premi del 2005, el President de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, era un dels homes més feliços de la vetllada. Va rebre felicitacions de tots els assistents i en el seu discurs va remarcar que la lluita per aconseguir que la FIRS reconegui el patinatge català continua. El President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, va ser l’encarregat de lliurar el premi al guanyador i de cloure l’acte amb un discurs serè però contundent a favor del reconeixement internacional de les seleccions esportives de Catalunya. Benach va lloar la tasca de la Plataforma i va recordar que la implicació de la societat civil en aquesta tasca és fonamental. El President del Parlament va assegurar que malgrat que potser no ho sembli, les seleccions catalanes oficials estan més a prop que mai.