09.12.05

Ramon Basiana, President de la Federació Catalana de Patinatge, guanyador del premi President Companys 2005

El jurat del premi organitzat per la Plataforma Proseleccions Catalanes ha considerat que la tasca de Ramon Basiana al capdavant del patinatge català ha estat fonamental per demostrar que els objectius dels qui defensen l’oficialitat de les seleccions catalanes són legals i legítims.
Ramon Basiana va néixer el 17 de desembre de l’any 57 a Manresa. És el President de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) des de l’any 2002. Va ser membre de l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Barcelona de l’any 78 al 89; director esportiu d’hoquei patins del COOB’92 de l’any 90 al 92; dirigent de la FCP del 93 al 96. Actualment continua fent compatibles les seves funcions a l’Ajuntament de Barcelona amb la defensa dels interessos del nostre patinatge. Basiana és un dels capdavanters en la lluita de les federacions catalanes per aconseguir el reconeixement internacional. Va aconseguir que la FIRS reconegués la FCP provisionalment i era el President de la FCP en el moment que Catalunya va ser campiona del mundial B a Macau. Ha lluitat incansablement per aconseguir que el patinatge català sigui reconegut per la FIRS.