29.11.05

Xavier Vinyals: El resultat de l’assemblea de Roma és enganyós

Xavier Vinyals
El resultat de l’assemblea de Roma és enganyós
Xavier Vinyals
El resultat de l’assemblea de Roma és enganyós
President de la Plataforma Proseleccions Catalanes

29/11/2005

Quina valoració fa del resultat de Roma?
Jo ja sabia que perdríem molt abans del dia de l’assemblea i així ho vaig expressar públicament. Era pràcticament impossible guanyar aquesta votació. De tota manera i malgrat que la derrota de la Federació Catalana de Patinatge és, aparentment, molt contundent, faig una valoració positiva de com ha anat tot.

Expliqui’ns perquè el 125 a 43 es pot considerar positiu.
Per tres raons: primera, perquè es va produir una votació i per tant es vas demostrar que tot el procés era legal. És més, el president de la FIRS va reconèixer que la posició de la FCP no només era legal sinó que era legítima. Segona, el 125 a 43 pot semblar una pallissa en tota regla però el resultat és molt enganyós perquè el sistema de votació de la FIRS és una mica peculiar. No s’aplica el sistema, una federació, un vot. Les federacions més pròximes a Espanya, i per tant contràries als interessos de la Federció Catalana, tenen 4 o 5 vots i les que ens van donar suport a nosaltres en tenen menys. Si fem un càlcul aproximat de quantes federacions van donar suport a Espanya i quantes a Catalunya, veurem que hi ha un empat tècnic. Insisteixo, si fem el recompte per nombre de federacions el resultat és molt bo. I tercera, estic molt satisfet per la feina que s’ha fet, s’ha treballat molt i bé. L’equip format per la Secretaria General de l’Esport, la Federació Catalana de Patinatge, la UFEC i la Plataforma Proseleccions Catalanes, ha funcionat molt bé i això és bo de cara al futur. Ara en sabem molt més que abans i això es notarà en les properes batalles.

I a partir d’ara, què cal fer?
La Federació Catalana de Patinatge ha de decidir què vol fer per continuar lluitant pel seu reconeixement internacional. Nosaltres respectarem les seves decisions i, com sempre, li donarem tot el suport. Pel que fa a la reivindicació més general de les seleccions catalanes crec que ara estem més reforçats que mai: hem deixat clar a tothom que els nostres objectius són legals i legítims i els ciutadans han reiterat el seu suport a les seleccions oficials. Ara el següent pas ha de ser guanyar.

Ja per acabar, Roma serà, a partir d’ara, la referència per treballar?
Sí, Roma ens ha ensenyat quin és el full de ruta adequat per aconseguir els nostres objectius, i a més, com ja he dit abans, gràcies a aquesta assemblea de la FIRS, hem construit un equip cohesionat, treballador i eficient que ens pot donar moltes alegries en un futur. Amb tots els impediments que teníem, amb tota la feina bruta que s’ha fet des d’Espanya, amb un president de la FIRS extremadament hostil a Catalunya, hem obtingut uns resultats satisfactoris. Aquests és el camí que cal seguir.