22.11.05

Jordi Roche: Entrevista al president de la federació catalana de futbol, Jordi Roche

Jordi Roche
Entrevista al president de la federació catalana de futbol, Jordi Roche
El 8 d’octubre es van celebrar novament les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol. Jordi Roche competia amb Daniel Rius per substituir al capdavant del futbol català Jaume Roure. Amb un 60 per cent de participació i 741 vots emesos, el jove empresari gironí, només 31 anys, Jordi Roche, es convertia en el nou President de la Federació amb 553 vots a favor. El seu rival només en va obtenir 179. Una victòria inapelable que esperem faci oblidar a tots plegats les moltes irregularitats que es van produir en les primeres votacions, les del 3 de març, i que van obligar al Tribunal Català de l’Esport a anul.lar tot el procés. Aquesta vegada els comicis van ser nets i transparents i el Secretari General de l’Esport va ratificar Roche com a nou president el 14 d’octubre. Ja han passat uns dies des d’aquell acte de possessió. Aquestes són les impressions i els desitjos de Jordi Roche. Jordi Roche
Entrevista al president de la federació catalana de futbol, Jordi Roche
President de la federació catalana de futbol
El 8 d’octubre es van celebrar novament les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol. Jordi Roche competia amb Daniel Rius per substituir al capdavant del futbol català Jaume Roure. Amb un 60 per cent de participació i 741 vots emesos, el jove empresari gironí, només 31 anys, Jordi Roche, es convertia en el nou President de la Federació amb 553 vots a favor. El seu rival només en va obtenir 179. Una victòria inapelable que esperem faci oblidar a tots plegats les moltes irregularitats que es van produir en les primeres votacions, les del 3 de març, i que van obligar al Tribunal Català de l’Esport a anul.lar tot el procés. Aquesta vegada els comicis van ser nets i transparents i el Secretari General de l’Esport va ratificar Roche com a nou president el 14 d’octubre. Ja han passat uns dies des d’aquell acte de possessió. Aquestes són les impressions i els desitjos de Jordi Roche.

Suposo que ara ja es creu que per fi s’ha convertit en el president de la Federació Catalana de Futbol.
Després de vuit mesos molts durs plens d’atacs i d’escenes lamentables que espero que no es tornin a repetir, ara ja podem començar a treballar pel futbol català com nosaltres volíem. Des del primer moment nosaltres només preteníem canviar el funcionament del nostre futbol, intentar fer entrar aire nou a la Federació Catalana de Futbol. Ara ja ens podem creure que una nova generació ha arribat al capdavant del futbol català. Lluitarem i treballarem les hores que faci falta per assolir els objectius que ens hem plantejat. Estem molt contents. Vull deixar clar també que no volem que ningú se senti perdedor, tant els clubs que ens han donat suport com els que han optat per una altra candidatura han guanyat, perquè amb aquest canvi de generació, al cap i a la fi, qui guanya és el futbol català.
“La Federació Catalana de Futbol estarà en tot moment al costat del govern i del Parlament de Catalunya per defensar l’oficialitat de les seleccions catalanes. Volem que la selecció de futbol estigui molt a prop dels ciutadans, els catalans s’han d’implicar el màxim possible per obtenir els nostres objectius”

En algun moment va estar a punt d’abandonar?
En cap moment em vaig plantejar la possibilitat de llençar la tovallola. Per què? Doncs perquè hagués decebut a moltíssima gent que ha estat al meu costat en tot moment. La batalla ha estat molt dura, hi hagut molt joc brut però era necessari aguantar i lluitar fins al final per aconseguir una regeneració del futbol català. Avui puc dir que gràcies al suport d’aquesta gent sóc president de la Federació Catalana de Futbol i que per tant podrem tirar en davant el nostre projecte.
“Demanarem un informe jurídic per saber quines passes hem de fer per acostar-nos al reconeixement internacional de la Federació Catalana de futbol. Serà molt difícil obtenir-lo però és un dels nostres objectius.”

Quins són els principals objectius d’aquesta nova junta directiva de la Federació Catalana de Futbol?
Volem que els clubs de futbol s’identifiquin molt més amb la seva federació. Hem de crear una estructura territorial sòlida per apropar la federació als clubs, reduirem les despeses federatives, crearem un departament de patrocini que contribueixi a millorar l’economia de la federació, hem d’oferir uns serveis federatius molts més complets que els actuals, és per això que incorporarem les noves tecnologies al dia a dia de la nostra institució, i òbviament volem potenciar les seleccions catalanes de futbol, tan la senior com les de les categories inferiors.
“Volem crear seleccions catalanes de totes les categories que juguin per tot el territori. Així aproparem la selecció als ciutadans i crearem un planter per la selecció catalana absoluta”

Quin diagnòstic fa del futbol català actual?
El futbol català necessita un nou motor, potent, per tirar endavant. Fins ara els clubs han estirat del carro amb poca ajuda. A partir d’ara volem que la federació catalana sigui un motor més del futbol català. Els clubs han de percebre que gràcies a la federació les seves despeses són molt inferiors, han d’estar orgullosos i molt satisfets de les actuacions de la seva federació, han de copsar la federació catalana de futbol, sobretot, com una entitat útil per a ells i per al futbol en general.
“Volem que els clubs se sentin orgullosos de la seva Federació. Hem de ser útils i aconseguir una regeneració del futbol català”

El nou president de la federació defensarà l’oficialitat de la selecció catalana de futbol?
Un dels nostres objectius és apropar les seleccions catalanes als ciutadans del nostre país. Els catalans han de viure de molt a prop la seva selecció. Com ho aconseguirem? Creant seleccions catalanes de totes les categories que disputaran partits contra seleccions comarcals per tot el territori. D’aquesta manera aconseguirem dues coses: la primera crear un planter de bons futbolistes que esperem que algun dia puguin disputar competicions oficials amb la selecció catalana absoluta; i dues, que tots els ciutadans de Catalunya visquin amb intensitat l’existència de les seleccions esportives. Crec que d’aquesta manera aconseguirem que la gent encara s’impliqui més amb la selecció catalana de futbol.
“Crearem una estructura territorial més apropiada, reduirem els costos federatius, crearem un departament de patrocini i aconseguirem que els clubs estiguin plenament identificats amb la seva federació”

A banda d’apropra-la a la ciutadania, la Federació ha de demanar l’ingrés a la FIFA.
Tenim molt clar que estarem sempre al costat del govern i del parlament a l’hora de defensar l’oficialitat de les seleccions catalanes. Fins i tot tenim previst encarregar un informe jurídic que ens permeti saber amb precisió quines passes hem de fer per apropar-nos a l’oficialitat. No ens hem d’enganyar, l’oficialitat de qualsevol selecció és molt complicada perquè hi ha molta gent en contra, la de futbol, per la seva importància, encara ho té més difícil per aconseguir-ho, de tota manera treballarem perquè els ciutadans de Catalunya, algun dia, puguin vibrar amb els seus representants en un estadi de futbol i en una competició oficial. Ja ho vam dir en els nostre programa electoral i ara que dirigim la Federació ens posarem en marxa.