16.11.05

La cerimònia de lliurament del premi President Companys 2005 es celebrarà el proper 13 de desembre

El President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, serà l’encarregat de lliurar el premi President Companys 2005 que atorga la Plataforma Proseleccions Catalanes. El premi vol reconèixer la tasca d’una persona o entitat en favor del reconeixement i l’oficialitat de les seleccions esportives del nostre país. El guardonat rebrà 25 mil euros i una escultura del presigiós artista català Antoni Marquès. La cerimònia de lliurament es farà el proper 13 de desembre al Palau de Pedralbes.
La Plataforma Proseleccions Catalanes vol premiar cada any una persona o entitat que hagi defensat amb contundència i determinació el reconeixement internacional de les seleccions esportives de Catalunya. És per això que a partir d’aquest 2005, cada mes de desembre, aquesta entitat organitzarà una gran festa de lliurament d’un premi que esperem que es converteixi en una referència per a la societat catalana. El premi duu el nom del President de la Generalitat, Lluís Companys, un dels dirigents més emblemàtics que ha tingut el nostre país i que va ser assassinat pel règim franquista. El jurat del premi estarà format pels responsables dels principals mitjans de comunicació del nostre país, pels representants de les principals institucions culuturals i econòmiques de casa nostra i per esportistes de prestigi. El President del Parlament de Catalunya lliurarà el premi el 13 de desembre.