10.11.05

Xavier Vinyals: El dia després i la legalitat

El dia després i la legalitat
Xavier Vinyals
01/10/2005
No sabem, ni podem saber, el resultat de la votació que es produirà a Roma el proper 24 de novembre El dia després i la legalitat
Xavier Vinyals
01/10/2005
No sabem, ni podem saber, el resultat de la votació que es produirà a Roma el proper 24 de novembreNo sabem, ni podem saber, el resultat de la votació que es produirà a Roma el proper 24 de novembre en el marc del Congrés Extraordinari de la FIRS i que fa referència a la proposta d’afiliació de la Federació Catalana de Patinatge, d’acord amb allò que estableix la sentència del TAS del passat 15 de juliol. El que si podem saber a hores d’ara, i que alguns ja ho venim explicant a qui ho ha volgut escoltar des de fa molts anys, és que el simple fet que es produeixi de nou una votació per aprovar o no la filiació de la Federació Catalana de Patinatge per part de la seva Federació Internacional, la FIRS, és la més evident de les constatacions que tal filiació és absolutament legal, d’acord amb el marc jurídic vigent. La FIRS, com ens hem avorrit d’explicar, és una entitat de Dret Privat i com a tal, actua. Des de Fresno ja ningú, amb dos dits de front o amb un mínim de coneixement de la realitat jurídica, pot dir sense que li pugin els colors que les Seleccions Catalanes són “il·legals”. Accepto, com no pot ser d’una altra manera, que hi hagi gent, inclús dintre de Catalunya, que no estigui d’acord o que no vulgui les Seleccions Catalanes. Són una minoria (un 15% segons les darreres enquestes) a la que cal respectar. Ara bé, el que ara ha canviat és que ja no podem acceptar l’argument de la “il·legalitat” de les Seleccions Catalanes, que de manera interessada venien utilitzant part d’aquesta minoria amb l’ànim de marginar-nos o titllar-nos d’irresponsables somiatruites. Ara la legalitat està de manera inequívoca i indiscutible del nostre costat, del costat de la majoria. Roma, independentment del resultat que es produeixi en la votació, n’és la constatació final, definitiva. Surti el que surti, sigui quin sigui el resultat, l’important és el fet que es pugui votar, ja no per primera vegada sinó per segona vegada i, aquest cop, per exigència d’un tribunal competent ja que és acceptat per la pròpia protagonista, la FIRS. Aquest simple fet és per si mateix de vital repercussió i obre la porta als qui vinguin després en d’altres federacions. El dia després potser serem o potser no a la FIRS. Crec, francament, que ho tenim molt i molt difícil per ser-hi després de tot el que ha passat. El que sí que ara ja sabem segur del dia després és que, com és “legal” es també possible. Ja hem guanyat, passi el que passi en la votació del dia 24. Serà ara o serà a la propera, però serà. Serà perquè ho volem. Serà perquè podem.