10.11.05

Ivan Tibau: IvanTibau, capità de la Selecció Catalana d’hoquei patins

Ivan Tibau
IvanTibau, capità de la Selecció Catalana d’hoquei patins
Ivan Tibau va tenir l’honor de ser el capità de la Selecció Catalana d’hoquei patins que va guanyar el mundial B disputat el passat mes d’octubre a Macao. Aquella Selecció va demostrar a tothom que Catalunya podia competir en torneigs oficials com qualsevol altra nació. Uns mesos després del desastre de Fresno, Ivan Tibau analitza la situació pel Catalunya Sport. Ivan Tibau
IvanTibau, capità de la Selecció Catalana d’hoquei patins
Capità de la Selecció Catalana d’hoquei patins
Ivan Tibau va tenir l’honor de ser el capità de la Selecció Catalana d’hoquei patins que va guanyar el mundial B disputat el passat mes d’octubre a Macao. Aquella Selecció va demostrar a tothom que Catalunya podia competir en torneigs oficials com qualsevol altra nació. Uns mesos després del desastre de Fresno, Ivan Tibau analitza la situació pel Catalunya Sport.

Tu has disputat un torneig oficial amb la Selecció Catalana d’hoquei patins, per tant hem de continuar endavant i tenir clar que les Seleccions Catalanes són possibles.
Efectivament. A Macao vam disputar un torneig oficial perquè la Federació Catalana de Patinatge va ser reconeguda provisionalment a Miami. Vam estar molt a prop d’aconseguir el reconeixement oficial definitiu però no va ser possible. De tota manera jo crec que ho aconseguirem, només és qüestió de temps. Hi ha molta gent al darrere de les Seleccions

Per tant ets molt optimista.
Per tant ets molt optimista.
“Si lluitem amb totes les nostres forces aconseguirem el reconeixement de la Seleccions Catalanes”

Com recordes aquells dies del mes d’octubre de l’any passat a Macao?
Van ser uns dies molt intensos i inoblidables. Tots els integrants d’aquella Selecció vam viure una experiència única i molt emocionant: per primera vegada en les nostres carreres vam disputar una competició oficial defensant la samarreta de Catalunya i a més ho vam fer a l’altra punta del món. Ho repetiria ara mateix sense pensar m’ho.
“Hem de continuar treballant per obtenir el reconeixement internacional de les Seleccions Catalanes. Si lluitem fins al final ho aconseguirem”

Tu també has defensat la samarreta de la selecció espanyola. Canvien molt les sensacions?
La diferència fonamental està en la repercussió mediàtica d’una selecció i de l’altra. Després de la victòria a Macao vam ser rebuts per moltíssima gent, tots els mitjans de comunicació del país parlaven de nosaltres, vam ser els protagonistes indiscutibles de l’actualitat durant uns quants dies. Amb la selecció espanyola tornaves amb un mundial A sota el braç i no et feien ni cas. La reacció de la gent després de guanyar el mundial B de Macao, en canvi, va ser brutal.
“Sóc optimista perquè al darrere de les Seleccions Catalanes hi ha una part molt important del país.”

Com vas reaccionar quan vas saber que les pressions del govern espanyol t’impedirien disputar el mundial d’aquest estiu a San José?
Va ser molt fomut. Nosaltres sabíem que, a la pista, aconseguiríem classificar-nos pel mundial A de San José, però també érem conscients que el partit més important de tots es jugava als despatxos. I aquest el vam perdre. Les pressions del govern espanyol van arribar fins on no ens esperàvem. Tothom va veure que l’assemblea de Fresno va ser un caos. Els catalans vam anar a defensar els nostres drets amb el lliri a la mà i ens van maltractar.
“Espero que gràcies al recurs presentat davant el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport, la Federació Catalana de Patinatge torni a ser reconeguda per la FIRS”

Què creus que s’ha de fer per aconseguir un reconeixement internacional?
Jo crec que s’està treballant per aconseguir-ho. La Federació Catalana de Patinatge va presentar un recurs al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS) de Lausanne contra totes les il.legalitats que es van produir a Fresno. Jo espero que ens donaran la raó i aleshores tot el procés tornarà a començar. Hem de continuar treballant i estic convençut que lluitant fins al final ho aconseguirem.
“M’encantaria tornar a defensar la samarreta de Catalunya en una competició oficial però em conformo amb gaudir-ne com a espectador. L’únic que vull és veure a la meva Selecció competint com qualsevol altra.”

Encara tens esperances de poder disputar una competició oficial amb la Selecció Catalana d’hoquei patins?
No ho sé. El temps passa per tots. No cal dir que m’encantaria jugar amb Catalunya una competició oficial però jo el que vull és que la nostra Selecció sigui reconeguda. Jo només vull veure a la meva Selecció competint. Em conformo amb ser un espectador. Aconseguir el reconeixement internacional i gaudir-ne són els meus objectius.