17.12.99

Jan Margarit i Laura Orgué s’imposen en la 20a edició de la mítica Dolomites Skyrace

Eduard Hernández, de la selecció catalana, ascendeix fins a la segona posició en la general de les World Series

La vintena edició de la Dolomites Skyrace va tornar a tenir un indiscutible domini català. Mentre Laura Orgué (UE Urgellenca) s’imposava per tercera vegada, segona consecutiva, en la cursa femenina -sense abandonar mai el lideratge-, el jove Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) s’estrenava definitivament en l’elit de les curses per muntanya amb un ajustat triomf sobre l’italià Davide Magnani, per només 22 segons. La cursa cobria una distància de 23,5 quilòmetres i un desnivell positiu superior als 1.900 metres. El dia anterior també havia tingut lloc una cursa vertical, en la qual tant Orgué com Margarit també havien tingut força a dir. La primera havia estat quarta i el segon, quinzè.

La mítica cursa dolomítica era la sisena del circuit mundial Skyrunner World Series de la ISF, on Eduard Hernández (La Molina CE) no deixa d’avançar posicions. L’atleta de la selecció catalana ja és segon de la general després d’haver estat dissetè a Itàlia, cosa que li va permetre sumar 32 punts més i, amb 217,6, superar els 205,6 del basc Hassan Ait Chaou. Un altre corredor de la selecció basca, Aritz Egea, és el sòlid líder, amb un total de 362,4 punts. Per davant d’ell, quinzè, va entrar un altre corredor del combinat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Oriol Cardona (SC Camprodon), mentre Josep Roset (CE Navàs) va ser 24è.

La selecció catalana també va obtenir bons resultats en la cursa vertical, gràcies a la desena plaça de Pere Rullan (La Molina CE), la dinovena de Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) i la 31a de Marc Traserra (CE Voltreganès Ars). La convocatòria de la FEEC la van completar Anna Comet (UE Vic), Eugeni Gil (LA Molina CE) i Eduard Baquer (AE Matxacuca).

Foto de portada: @albertjorquera